CarScope i-Tester

Мотор тестер за бърза диагностика на двигателя

CarScope i-Tester е по същество специализиран тип мотор тестер. Това е сложен, многофункционален инструмент, който може да помогне за диагностицирането и намирането на проблеми в двигателя. i-Tester може да се използва както на бензинови, така и на дизелови автомобили.

Понастоящем неговият основен режим е относително тестване на компресията, но няколко автоматизирани диагностични теста са предстоящи с бъдещи актуализации на фърмуера!
Работата с i-Тester на изисква никакви умения за работа с осцилоскоп. Можете да пропуснете времето за обучение и настройка на обикновен осцилоскоп, и да направите директно бърз и прецизен анализ на двигателя.

Относителен тест на компресията:Този тест позволява само сравнение на компресията в цилиндрите на двигателя, за да „видим“, дали имаме цилиндър(ри) с ниска компресия чрез сравняването на един цилиндър с друг. Оттук идва и терминът „относителен“.
Измерването на относителната компресия е най-бързият и прост начин за намиране на цилиндъра (или цилиндрите) с ниска компресия. Този тест преди беше достъпен само в големите и скъпи диагностични системи, изискващи лаптоп, осцилоскоп и специални умения. Сега е по-лесно от всякога – с новия CarScope i-Tester, който комбинира две функции – тест за относителна компресия и автоматична обработка и анализ на получените резултати. По този начин окончателните резултати се показват в лесен за разбиране формат.
При този тест не е нужно да проверявате всеки отделен цилиндър, защото всички цилиндри могат да бъдат тествани едновременно. i-Tester работи с 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12-цилиндрови, 4-тактови, дизелови и бензинови двигатели, DIS, конвенционални и Coil-on-Plug запалителни системи при превозни средства с 12V системи.

Синхронизация
Чрез закачане на втора сонда към системата на запалването или инжектор, може да се определи редът на запалването / впръскването. Това разбира се не е единственият начин да направите този тип идентификация на цилиндрите, но това е един от начините, с които може да започнете.