CarScope LAN

CarScope LAN е система, специално проектирана като надежден и лесен за използване мотортестер насочена основно към сервизните професионалисти в автомобилния бранш. Състои се от софтуерна програма и хардуерно устройство.

Работата с CarScope LAN е едновременно бърза и лесна. От специализираното автомобилно меню на програмата трябва да се избере датчика, типа на запалителната система или изпълнителния механизъм, който трябва да се тества и програмата автоматично зарежда нужните настройки и предоставя подробности относно това какви сонди трябва да се ползват и как да се свържат те. Това не е всичко – ако е небходимо, може да се прочете и подробна техническа статия за тествания елемент.
Автомобилният осцилоскоп CarScope LAN е високоефективен анализатор на запалването и с него могат да се наблюдават сигналите от всички типове запалителни системи: първична и вторична верига.
Важно е да се отбележи, че в програмата на осцилоскопа е вградена и възможността за диагностика на всички компоненти на съвременните дизелови комън рейл системи.

В програмата на CarScope LAN осцилоскопа е вградена голяма база данни с помощта, на която могат да се сравняват получените сигнали.

Има налична обширна помощна система за това как трябва да се настрои осцилоскопа при всяко едно конкретно измерване.

Всяко измерване може да се запише и да се използва за по-късен анализ или за създаване на своя собствена колекция с типични неизправности.

Приложения:

4-Канален осцилоскоп
CarScope LAN е универсален осцилоскоп и не е привързан само към една марка автомобил или модел автомобил. С него може да се диагностицира цялата електрическа система на автомобилите и камионите

Пълен анализ на двигателя
CarScope LAN е професионален уред с който могат да се открият всички трудни за откриване проблеми по двигателя. Той е проектиран с отлични възможности за тест на всички видове сензори, изпълнителни механизми и Common Rail дизелови системи срещани в съвременните автомобили.

Анализатор на запалването 
CarScope LAN е достоверен анализатор на запалването. Той е проектиран както за цялостен тест на електрическата система на автомобила така и за тест на всички видове запалителни системи. С него могат да се тества както първична верига така и вторична верига на запалването. Получените осцилограми могат да се наблюдават в режим един цилиндър или като парад на цилиндрите. Този автомобилен осцилоскоп да се използва като при диагностиката на запалителните системи с механичен дистрибутор така и при модерните DIS, DI и COP запалителни системи.

Анализатор на състоянието на двигателя
Посредством използването на допълнителни приставки като токови клещи, Датчик за пулсациите на абсолютното налягане и други преобразуватели на налягане в електрически сигнал CarScope LAN може да се използва за индиректна оценка на механичното състояние на двигателя.

Характеристики:

Мрежови стандартIEEE 802.3
Тип на LAN кабела4 усукани двойки към RJ-45 конектор
Максимална дължина на кабела100m (328ft.)
Работен режимLAN комуникация
Входове на осцилоскопа4 входа; ±20 волта; 1MΩ в паралел с 30 pF
Входове за вторично напрежениеВсеки вход (ползва се капацитивна сонда)
Входове за първична веригаВсеки вход (ползва се 20:1 затихвател)
Входни обхвати (пълна скала)±0.5V; ±1V; ±2V; ±5V; ±10V; ±20V
Входна защита от пренапрежение±200V сумарно DC+AC пик
Източник на синхронизацияКанал 1, Канал 2, Канал 3 и Канал 4
Вид на синхронизациятаАвтоматичен, Единичен старт, Без синхронизация
Синхронизиращ фронтПо нарастващ или по спадащ фронт
Макс честота на дискретизация2 независими 1 MS/s АЦП-та
Източници за захранванеАвтомобилния акумулатор
Адаптор AC/DC от 220V
Обхват на захранващото напрежение8V до 36V DC
Консумация от захранващия източник350mA максимално
РазмериПриблизително 135mm x 40mm x 195mm
Тегло на основното устройствоПриблизително 0.4kg
Тегло на основния комплектПриблизително 0.95kg