CarScope PRO

Автомобилният осцилоскоп CarScope Pro е система, специално проектирана като надежден и лесен за използване мотортестер. Насочен е основно към сервизните професионалисти в автомобилния бранш. Този мотортестер се състои от програма за персонален компютър в комбинация с подходящ хардуер.

Работата с CarScope Pro е едновременно бърза и лесна. От специализираното автомобилно меню на програмата трябва да се избере датчика, типа на запалителната система или изпълнителния механизъм, който трябва да се тества и програмата автоматично ще зареди нужните настройки, така също ще предостави подробности относно това какви сонди трябва да се ползват и как да се свържат те. Но не само това – ако е небходимо, може да се прочете и подробна техническа статия за тествания елемент.
Автомобилният осцилоскоп CarScope Pro е високоефективен анализатор на запалването. С него може да се наблюдават сигналите от всички типове запалителни системи: първична и вторична верига.
Важно е да се отбележи, че в програмата на осцилоскопа е вградена и възможността за диагностика на всички компоненти на съвременните дизелови common rail системи.

Приложения:

4-Канален осцилоскоп
CarScope Pro е универсален осцилоскоп и не е привързан само към една марка автомобил или модел автомобил. С него може да се диагностицира цялата електрическа система на автомобилите и камионите

Пълен анализ на двигателя
CarScope Pro е професионален уред с който могат да се открият всички трудни за откриване проблеми по двигателя. Той е проектиран с отлични възможности за тест на всички видове сензори, изпълнителни механизми и Common Rail дизелови системи срещани в съвременните автомобили.

Анализатор на запалването 
CarScope Pro е достоверен анализатор на запалването. Той е проектиран както за цялостен тест на електрическата система на автомобила така и за тест на всички видове запалителни системи. С него могат да се тества както първична верига така и вторична верига на запалването. Получените осцилограми могат да се наблюдават в режим един цилиндър или като парад на цилиндрите. Този автомобилен осцилоскоп да се използва като при диагностиката на запалителните системи с механичен дистрибутор така и при модерните DIS, DI и COP запалителни системи.

Анализатор на състоянието на двигателя
Посредством използването на допълнителни приставки като токови клещи, Датчик за пулсациите на абсолютното налягане и други преобразуватели на налягане в електрически сигнал CarScope Pro може да се използва за индиректна оценка на механичното състояние на двигателя.

Характеристики:

Мрежови стандартIEEE 802.11 b/g
Честотен обхват2.412 – 2.484 GHz
Мрежови протоколTCP/IP ; Ad-Hoc режим
Работен режимПодчинен спрямо компютъра
Входове на осцилоскопа4 входа; ±20 волта; 1MΩ в паралел с 30 pF
Входове за вторично напрежениеВсеки вход (ползва се капацитивна сонда)
Входове за първична веригаВсеки вход (ползва се 20:1 затихвател)
Входни обхвати (пълна скала)±0.5V; ±1V; ±2V; ±5V; ±10V; ±20V
Входна защита от пренапрежение±200V сумарно DC+AC пик
Източник на синхромизациятаКанал 1, Канал 2, Канал 3 и Канал 4
Вид на сихнронизациятаАвтоматичен, Единичен старт, Без синхронизация
Синхронизиращ фронтПо нарастващ фронт или по спадащ фронт
Макс честота на дискретизация2 независими 1 MS/s АЦП-та
Източници за захранванеАвтомобилен акумулатор или 220V AC/DC адаптор
Обхват на захранващото напрежениеот 8V до 36V DC
Консумация от захранващия източник350mA максимално
РазмериПриблизително 135mm x 40mm x 195mm
Тегло на основното устройствоПриблизително 0.4kg
Тегло на основния комплектПриблизително 0.8kg